DET SIGES AT DET VAR AUDREY HEPBURN DER STARTEDE BALLERINA SKO TRENDEN. LÆS HVORDAN NEDENFOR.

 

 

En af verdens største, smukkeste og ikoniske skuespillere Audrey Hepburn,

menes at være hende der startede den populære ballerina sko-trend indenfor damesko branchen. Audrey Hepburn blev født i 1929 og hun målte 1,70 meter hvilket var højt for kvinder på det tidspunkt. Inden 2. Verdenskrig var Audrey Hepburn en dygtig og eftertragtet balletdanser, men grundet en dårlig og ubalanceret kost under krigen, måtte hun opgive sin ballet karriere, og rykkede derfor videre til skuespillet.

Hendes høje højde var et problem på dansegulvet og den forsatte ind i filmstudiet. Mange af hendes mandlige medspillere kunne ikke måle sig med hende, og i flere filmscener måtte manden stå på en taburet for at kunne se højere ud end Audrey. Dette skabte irritation for Audrey og hun begyndte derfor at tage nogle flade og rundnæsede sko på der mindede hende om balletskoen, for at blive lavere end hendes mandlige kollegaer. 

Hvad resulterede det i?

Lige præcis. Trenden var skabt, og alle kvinder rundt om i verden ville have et par ballerinaer ligesom Audreys. Bruger vi runde tal, skal vi altså 70 år tilbage i tiden for at finde ballerinaens moderne begyndelse. Vi kan også gå flere hundrede år tilbage, hvor balletskoen blev brugt i Italien til de store og pompøse fester hvor der blev danset ballet, men jeg synes nu at den mere nutidige historie er lidt sødere og noget mere genkendelig.

 

Er ballerina skoen stadig populær?

Ballerina skoene er stadig i 2022 trendy i hele verden, men vi må også erkende at sneakers konceptet er ved at tage over den fine og feminine ballerina sko. Fra tid til anden skifter modebilledet og der har vi set at ballerinaen falder lidt tilbage på købsfronten. Der går dog ikke lang tid før den igen er blevet en bestseller sko. Stort set alle nutidige skoproducenter (sportsmærker undtaget) laver hvert år ballerinaer i deres kollektioner, og de sælges stadig godt i forretningerne verden over.

Ballerinaen fås i dag i alverdens farver, mønstre og skindtyper, og pris niveauerne er lige fra 79 kroner i Føtex eller Bilka til 3-4000 kroner hvis du vil investere i et par fra Chanel eller Gucci.

Vores ballerinaer er noget mere prisvenlige end Chanel´s modeller, og er du interesseret i at kigge nærmere på vores nuværende ballerina sko, så klik på dette link.

Vores ballerinaer henvender sig til kvinder med større fødder end gennemsnittet, så vores ballerina og damesko generelt indkøbes i str 43 og 44. Har du en bred fod, og søger en bred ballerina, så er Angulus eksperter på brede ballerinaer.

Indlæg skrevet d. 1/2-2022

 

FORRETNINGEN
Find os på
Tilmeld nyhedsbrev